gardrop düzeni

Gardıropları Kışa Hazırlarken İşinize Yarayabilecek 5 İpucu

Kış mevsiminde günlük yaşamda pratik ve hızlı olmak için gardırobunuzda birkaç değişiklik ya da yenilik yapmalısınız. Eski giysileri ayırma, yazlık kıyafetleri kaldırma, organizer kullanma, temizlik ve düzen gibi...

3757

Kış mevsiminde günlük yaşamda pratik ve hızlı olmak için gardırobunuzda birkaç değişiklik ya da yenilik yapmalısınız. Eski giysileri ayırma, yazlık kıyafetleri kaldırma, organizer kullanma, temizlik ve düzen gibi birçok farklı konuda pratik yöntemlerden destek alabilirsiniz. Kış mevsimine hazırlık yapmak için gardıropta bulunan eşyaların hepsini çıkarmanız gerekmektedir.

İlk olarak boş gardırobu temizlemek ile işe başlayarak atılacak ya da kaldırılacak eşyaları bir kenara ayırmalısınız. Gardırop içinde en çok kullandığınız eşyaları organizer yardımı ile düzenleyebilirsiniz. Uzun süre depoda duran kıyafetlerinizi havalandırma, yıkama ve kurutma gibi işlemlerden sonra gardıroba yerleştirin.

1.Kullanmadığınız ya da Yazlık Kıyafetlerinizi Seçerek Kaldırın

Gardırop düzenleme işlemine kullanmadığınız, eski, bedeni küçük ya da büyük olan yazlık kıyafetleri seçerek başlayın. Kullanmadığınız kıyafetlerinizi mobil uygulamalar üzerinden satarak ve eski eşyalarınızı geri dönüşüm kutularına bırakarak değerlendirebilirsiniz.

Bedeni küçük ya da büyük olan kıyafetler için alanında deneyim sahibi terzilerden yardım alın. Havaların soğuması ile birlikte hasta olmamak için ince kumaşlı, kısa kollu ve askılı kıyafetlerinizi kaldırın.

2.Kıyafetlerine Zarar Vermeyecek Kullanışlı Askılar Tercih Edin

elbise askısı

Kıyafetlerin yırtılmasını ve kırışmasını önlemek için kullanışlı askılar tercih etmelisiniz. Demir, plastik ya da ahşap olmak üzere farklı askı çeşitleri kalın ve ince yapıları ile gardırop düzenini sağlayan en önemli aksesuarlar arasında ilk sıralarda bulunur.

Etek, kaban, pantolon, çanta, kravat, kemer, şal, atkı ve gömlek gibi eşyalar için farklı modellerde askılar vardır. Doğru ve kaliteli askılar kullanarak gardırobunuzu kategorilere ayırarak istediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz.

3.Gardırobunuzun Ön Bölümüne Sık Kullandığınız Eşyaları Koyun

Günlük yaşamda en sık kullandığınız kıyafetleri ve aksesuarları gardırobunuzun ön bölümüne koymak oldukça pratik bir çözüm olacaktır. Askıya taktığınız ya da katladığınız eşyalarınız arasından en çok giydiklerinizi diğerleri ile karışmaması için dolabın ön tarafında tutabilirsiniz.

Günlük yaşamda çok sık kullandığınız pantolon, ceket, gömlek ve kazak gibi eşyaları gardırobun ön bölümüne koyun. Böylece aradığınız eşyaları kolay şekilde bularak gardırobunuzun düzeninin bozulmasını önlemiş olursunuz.

4.Gardırobu Verimli Şekilde Kullanmak için Organizerler Alın

Gardırobun kullanım kapasitesini artırmak ve depolama alanını en verimli şekilde kullanmak için organizerlerden destek alın. Ayakkabı kutuları, bölmeli raf ya da çekmeceler, vakumlu torbalar, farklı boylarda hurçlar ya da elbise kılıfları gibi pratik kullanıma sahip organizerler tercih edin.

Çoraplarınızı ve iç çamaşırlarınızı bölmeli çekmecelere, yorgan ve yastıklarınızı vakumlu torbalara koyun. Özel günlerde giymeyi tercih ettiğiniz kıyafetlerinizi elbise kılıfında ve daha temiz olması için ayakkabılarınızı kutu içinde saklayın.

5.Kıyafet Temizliğine ve Gardırop Düzenine Dikkat Edin

Sildiğiniz bölümlerin tekrar tozlanmaması için gardırobunuzu temizleme işlemine üst raflardan başlamalısınız. Kimyasal temizlik malzemeleri kıyafetlerinizde kalıntı bırakacağı ve sağlığınıza zarar vereceği için gardırobunuzu doğal içerikli ürünler ile temizleyin.

Temizlikte dikkat etmeniz gereken en önemli kurallar arasında ilk sıralarda eşyaların nemli kalmamasına dikkat etmek bulunmaktadır. Temizlediğiniz, sildiğiniz ve yıkadığınız ürünleri güneş sıcaklığında kurutarak ya da havalandırarak gardıroba koymalısınız.

In this article