Evde Eski Eşyalarla Yapabileceğiniz 10 Dekorasyon Önerisi

  Her evde zaman zaman gereksiz gördüğümüz irili ufaklı eşyalar ortaya çıkabiliyor. Ancak bu eşyaları gördüğümüzde ilk akla gelmesi gereken tabi ki de çöpe atmak değil. Çünkü günümüzde...

20271

 

Her evde zaman zaman gereksiz gördüğümüz irili ufaklı eşyalar ortaya çıkabiliyor. Ancak bu eşyaları gördüğümüzde ilk akla gelmesi gereken tabi ki de çöpe atmak değil. Çünkü günümüzde doğa dostum bir faaliyetimiz var: “Geri dönüşüm” Ne kadar güzel bir kelime değil mi? Kullanmadığımız ve yıllardır kullanıp da eskittiğimiz eşyaları bambaşka bir eşyaya dönüştürmek ve evimize yeniden entegre etmek. Özellikle antika severlerin en vazgeçilmezi hobisidir diyebiliriz.

dekorasyon

1. Ortamlarınız Aydınlansın: Rengarenk Süzgeçler

Düşünsenize yıllardır mutfaklarınızda kullandığınız süzgeçler, artık duvarlarınızda bir süs eşyası haline gelmiş. Örneğin: Metal veya porselen türünde olan bu minik mutfak ekipmanlarınızı alıp duvarlarınızı renklendirmek için kullanabilirsiniz. İçine minik bir ampul koymanız yeterli olacaktır. Bu sayede geceleri kitap okurken ortamlarınızı daha loş bir ambiyansa bürümüş olacaksınız.

2. Çaydanlıktan Rengarenk Saksılar

Hiç aklınıza gelir miydi yıllardır lezzetli çaylar yapmanızı sağlayan çaydanlığınızın şimdi güzel bir saksı haline gelebileceği? Hiç şaşırmayın! Söz konusu yaratıcı fikirler olunca daha pek çok konuda yeni atılımlar ortaya çıkabiliyor.  Çaydanlık saksısı da bu fikirlerden bir tanesi.

Eğer minik bir bahçeniz veya balkonuz varsa, bu dekorasyon fikrini siz de kolayca hayata geçirebilirsiniz. Çaydanlıkları ister kendi renginde bırakabilir isterseniz farklı bir renge boyayarak içerisine renkli çiçekler ekebilirsiniz.

3. Babaanneden Kalan Gümüş Tepsiler ile Duvar Süsü

dekorasyon

Büyüklerden kalan o antika gümüş tepsilerin de bir yerde modası geçmedi mi? Evet evet geçti! Peki ne yapmalıyız? Hemen tepsiyi rafa kaldıracak değiliz. O halde gelin bu mutfak eşyalarımızı duvarlarımızda aynı olarak kullanalım.

Son yıllarda özellikle avangart ev stillerinde sıklıkla kullanılan bu duvar süsmeleri oldukça pahalı fiyatlar üzerinden satışa sunuluyor. Ancak siz aklınızı kullanıp böyle bir fikir uygularsanız evin olun büyük bir kar etmiş olacaksınız. Evinizin muhteşem ambiyansı da cabası olacak!

4. Çatal Büküldü Fotoğraf Askısı Oldu

dekorasyon

Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim! Ama hemen şaşırmayın. Yapımı hakikaten çok kolay. Artık kullanmadığınız eski çatalınızı alıyorsunuz ve yüksek ateşte bükerek belirli şekle getiriyorsunuz. Bu aşamadan sonrası çok daha kolay! Hemen ayak kısmı olmayan fotoğraf çerçevenizi koyarak güzel bir dekorasyon eşyası haline getirebilirsiniz.

5. Rendelerden Mutfak Aydınlatması

Eskiden sizlerde bilirsiniz ki kule gibi rendelerimiz olurdu evlerde. Şimdi onlar biraz geri planda kaldı. Çünkü dekorasyon modası her geçen gün yenileşince ortaya daha pratik, kullanışlı ve zarif rendeler çıktı. Peki bu eski rendelerimizi ne yaptık? Halen mutfağınızın bir köşesinde duruyorsanız hemen meydana çıkarın. Çünkü sizlere güzel bir sürprizimiz var.

O rendeleri artık mutfak avizesi haline getireceğiz. Örneğin: Ahşap bir tavan yaparak üzerine demir parçaları geçirebilir, böylelikle rendelerinizle ortamı daha aydınlık hale dönüştürebilirsiniz. Ancak mutfağınızın tamamını aydınlatamayacağınızı unutmayın. Sadece belirli bir kısmında kullanmanız daha hoş ve çekici olacaktır.

6. Eski Şarap Şişeleri ile Tuzluk

Herkesin evinde şarap veya yağdanlık gibi çeşitli dekoratif şişeler vardır elbet. Peki bir süre sonra bunları atma ihtiyacı duymuyor muyuz? Elbet duyuyoruz ama asıl önemli olan bu şişeleri nasıl değerlendireceğimiz. Hadi o zaman tüm şişeleri toplayalım. Çünkü onlarla artık yepyeni tuzluklar yapacağız.

Şişeleri rengarenk boyalarla süsleyerek birbirinden güzel dekoratif eşyalar elde edebilirsiniz. Örneğin: Mutfağınızda ağırlıklı olan rengi belirleyerek bu renk tonlarında çeşit çeşit tuzluklar hazırlayabilirsiniz. Böylelikle mutfaklarınızda kusursuz bir görünüm elde edebileceksiniz.

7. Eski Bisiklet ile Banyo Süsü

dekorasyon

Yıllardır hafta sonları bindiğiniz eski bisikletinizin bir gün banyoda göreceğiniz aklınıza gelir miydi? Ama kullanıldı ve çok da güzel oldu. Eğer banyonuz müsaitse bu dekorasyonu mutlaka deneyin!

8. Kullanılmayan Ampullerle Saksı

Eğer evinizde kullanmadığınız ampulleriniz varsa mutlaka bu saksı dekorasyonunu deneyin. İçine birkaç toprak eklemeniz yeterli. Böylelikle bahçenizin veya balkonunuzun da havası çok değişecek. Şimdiden emin olabilirsiniz.

9. Oyuncak Legolardan Anahtarlık

Çocuklarınızın kullanılmadık legolarını kullanışlı bir anahtarlık haline getirmeye ne dersiniz? Yapımı oldukça basit. İstediğiniz renkteki legoları alın birleştirin ve mükemmel bir anahtarlık elde edin.

10. Bahçe Tırmığından Kadehlik

Tırmıktan kadehlik yapmak ilk etapta biraz şaşırtabilir. Ama hiç bir şey imkansız değil. Sadece harekete geçin ve dekoratif süsünüzle kadeh bardaklarınızı muntazam şekilde mutfaklarınızda muhafaza edin. Hakikaten çok güzel değil mi?

Siz de hayalleriniz süsleyen dekoratif eşyaları kolayca gerçek kılabilirsiniz. Yeter ki hayal gücünüzü geniş tutun ve fikirlerinizi ortaya koymaktan çekinmeyin. Yaratıcı günler geçirmeniz dileğiyle!

In this article