Ev Yapımı Meyve Suları ile Yaza Sağlıklı Başlangıç Yapıyoruz

Ramazan ayında uzun oruç saatleri ve kararsız havalardan dolayı sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Her ne kadar  sahur ve iftarda sağlıklı beslenmeye dikkat etsek de, oruç süresi vücudumuza olumsuz etkilerde bulunabiliyor. Fakat vücudumuza su takviyesi sağlayacak vitaminli besinler tercih edersek, bu olumsuz etkileri minimuma indirebiliriz. Yaz mevsiminin gelmesiyle renk renk meyveler manavlarda yerini aldı, meyve reyonlarında çeşit arttı. Elma …   Read More

6941

Ramazan ayında uzun oruç saatleri ve kararsız havalardan dolayı sağlığımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Her ne kadar  sahur ve iftarda sağlıklı beslenmeye dikkat etsek de, oruç süresi vücudumuza olumsuz etkilerde bulunabiliyor. Fakat vücudumuza su takviyesi sağlayacak vitaminli besinler tercih edersek, bu olumsuz etkileri minimuma indirebiliriz.

Yaz mevsiminin gelmesiyle renk renk meyveler manavlarda yerini aldı, meyve reyonlarında çeşit arttı. Elma suyu, portakal suyu gibi klasikleşmiş tatlara farklı alternatifler arıyorsanız, evinizde rengarenk meyvelerle karışımlar hazırlayabilirsiniz. Gelin, en sevilen meyve suyu karışımlarını hep beraber inceleyelim. ?

Yaban Mersini, Böğürtlen, Frambuaz?

En lezzetli karışımlardan bir tanesi! Peki evde nasıl yapılır? Hemen söyleyelim. Böğürtlen, frambuaz, yaban mersini ve balı blenderda kıvamına gelene kadar parçalayın. Ardından üzerine 100 ml. suyu ekleyip tekrar blenderdan geçirin. Son olarak 330 ml’lik bardakta soğuk servis edin.

berries-erfrischungsgetrank-drink-healthy-162841

Zencefil, Limon ve Salatalık?

Tam bir detoks! Salatalığı blenderdan geçirin (1 adet ). Limon suyunu sıkın.  1 adet limon tercih edebilirsiniz. Zencefili küçük parçalara ayırın ve karışımınıza ekleyin. Hepsini harmanlayıp su ekleyin. Öneri olarak; 330 ml’lık bardakta servis edin.

detoks

Üzüm, Limon, Elma ?

Üzümün her türlüsü lezzetli. ? Elmayı soyun ve blendera atın.  Ardından bir avuç üzümü ve zencefili ekleyin, karıştırın. Limonu sıkın. İstediğine göre soda da ekleyebilirsiniz.

apple-tree-apple-apple-compote-jar-162760

Mango, Şeftali ve Portakal ?

Yaz aylarının en güzel meyvelerinden bir tanesi şeftali! Mango ve şeftaliyi soyun ve çekirdeklerini ayırın. Blenderda karıştırın. 1 adet portakal suyunu karışıma sıkın. Sonra su ve balla birlikte tekrar blenderdan geçirin. Sonra dilediğiniz gibi süsleyin.

pexels-photo-220911

Armut, Elma, Kiraz?

Hem sağlıklı hem de güçlendirici bir tarif ile devam edelim. Elma, armut ve kirazları aynı anda blenderdan geçirin, iyice akışkan olana kadar karıştırın. Karışımı isterseniz su ile inceltebilirsiniz. Servis etmeden önce taze kiraz ile süsleyebilirsiniz. Bir de içmeden önce çalkalamayı unutmayın.

cherries-fruits-sweet-cherry-cherry-jam-162900

Çilek, Fesleğen, Limon ?

Çileklerin üzerine şeker ilave edip bir süre dinlendirin. Ardından soda dışındaki bütün malzemeleri pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin. Hazırladığınız püreyi soda ile inceltin. Buzdolabında soğutun buz küpleri ve çilek ile süsleyerek servis yapın.

pexels-photo-109275

In this article