Dünyaca Ünlü 10 Müzik Festivali

  Her ülkenin kendine has benimsediği bir müzik festivali bulunuyor. Özellikle festivallerin son 10 yılda bir hayli popülerlik kazandığını söyleyebiliriz. Eğlence dolu kesitler yaşatan festivaller, sınırsız müzik şöleniyle...

40649

 

Her ülkenin kendine has benimsediği bir müzik festivali bulunuyor. Özellikle festivallerin son 10 yılda bir hayli popülerlik kazandığını söyleyebiliriz. Eğlence dolu kesitler yaşatan festivaller, sınırsız müzik şöleniyle ve görsel şovlarla karşılaşmanızı mümkün kılıyor. İşte karşınızda dünyaca ünlü 10 festival…

1. Coachella Müzik Festivali

cohaccella

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleştirilen festival, katılan herkese müzik eşliğinde doyumsuz anlar yaşatıyor. Nisan ayının ikinci haftasında kutlanılan Coachella festivaline her yıl Zedd, Ice Cube, Ellie Goulding ve G-Eazy gibi pek çok farklı sanatçı katılıyor.

Festivalin en önemli özelliklerinden bir tanesi de katılımcıların burada yer alan kamplarda konuklayabiliyor olmasında saklı. Gelen konuklarına iki hafta boyunca konaklayabilme avantajı sunan bu aktivite ile müziğin ritmine kapılabilir ve sevdiklerinizle birlikte unutamayacağınız bir gün yaşayabilirsiniz.

2. Tomorrowland

Tomorrowland

Dünyanın en büyük elektronik dans ve müzik festivallerinden bir tanesi şüphesiz Tomorrowland. Ziyaretçi sayısı her geçen gün artış gösteren festival, nisan ayının üçüncü haftası Brezilya’da , Temmuz’un son haftası, Belçika’da , Eylül’ün son haftası da ABD’de de kutlanıyor. En iyi Müzik Etkinliği dalında son 5 yıldan beri ödül kazanan festivalde müziğin keyfini doyasıya çıkartacaksınız.

3. Rock in Rio

İlk kez Rio de Janerio’da gerçekleştirilen bu renkli festival, 1985 yılından beri kutlanmaya devam ediyor. Beyonce, Avicii ve Fergie gibi sanatçılara ev sahipliği yapan aktivite, yaklaşık olarak 5-7 gün arasında sürüyor. Müzik severleri nirvanaya ulaştıran etkinlik ile mükemmel anlara tanıklık edebileceksiniz. Üstelik diğer festival için ücretsiz bilet kazanma şansı da cabası.

4. Benicassim Festivali

Benicassim

İspanya’nın Valencia bölgesinde kutlanılan Benicassim Festivali, biralar eşliğinde eğlenceye doymak isteyenlerin ortamı oluyor. Özellikle gençlerin akın ettiği bu renkli ortamda bulunmak herkese ayrı bir keyif katıyor. Muse, The Strokes, Kendrick Lamar, The Chemical Brothers gibi isimlerin yer aldığı festivalde önce denize girerek eğlenebilir, güneşlendikten sonra da kendinizi festivalin ruhuna kaptırabilirsiniz.

5. Donauinselfest

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen Douinselfest, ada olarak bilinen sahneleri ile tüm seyirci kitlesine ve katılımcılarına eğlenceli anlar yaşatıyor. Dünyanın pek çok ülkesinden katılımcıya sahip olan festivalin konser, aile etkinliği ve spor organizasyonu gibi farklı etkinlik seçenekleri bulunuyor.

6. Roskilde Festivali

Danimarka’da gerçekleştirilen Roskilde Festivali, 1971 yılından beri devamlı olarak düzenlenmeye devam ediyor. Roskilde, dünyanın en büyük 5. Festivali olarak halen önemini koruyor.

Eğer aklınızda bu festivale katılmak varsa, yaşanabilecek aksi durumlara karşı önlem almakta fayda var. Festivalin en ilginç etkinliklerinden bir tanesi de Çıplak Koşu etkinliği. Belki bu etkinlik ilk etapta sizlere ilginç gelebilir. Ancak zamanla festivalin bir parçası olduğunun farkına varacaksınız.

7. Sziget Festivali

sziget

Özgürlük festivali olarak da bilinen bu etkinlik, her yıl Ağustos ayında Budapeşte’de bulunan Obudai Adası’nda gerçekleştiriliyor. Yaratıcı katılımcıları ile sanatsal faaliyetler yapmanızı kolaylaştıran festival, herkesin kendi çadırında konaklayabilmesine de imkan tanıyor.

8. Exit Müzik Festivali

exit-festival

“Daha ucuz bir festival olsun” diyorsanız Exit tam size göre olan bir eğlence ortamı. Özellikle gençlerin akın ettiği bu festival, her yıl Temmuz ayının ikinci perşembesi başlıyor. 4 gün boyunca devam ederek müziğin keyfini doyasıya çıkarmanızı sağlıyor.

9. Sunburn Festivali

Asya’nın en büyük festivallerinden bir tanesi de Sunburn. Hindistan’da kutlanılan festival, katılımcıların farklı kültürlerle kaynaşmasına yardımcı oluyor. Her yıl farklı etkinliklerle büyümeye devam eden fesstival, genellikle Aralık ayının son haftası kutlanıyor.

Sunburn

Festivalin en önemli etkinlik alanlarından bir tanesi de logosu. Çünkü Sunburn, 2014 yılında “İnsanlardan Oluşan En Büyük Logoyu” yaparak rekorlar arasına girmeyi başaran festivallerin başlında geliyor.

10. New Orleans Caz Festivali

ABD’de kutlanılan New Orleans Festivali, müziğin keyfini doyasıya hissetmenizi sağlıyor. Festivalde folktan Latin’e, R&B’den Blues’e kadar akla gelebilecek pek çok tarzı dinleme alternatifine sahipsiniz.

In this article