Çocukların Tablet ve Telefonda Oynayabileceği Eğitici Oyunlar

Telefonlar, tabletler… Modern çağda artık bizimle beraber yaşayan, yemek yiyen, uyuyan bir obje haline geldi. Hayatlarımızı o kadar kolaylaştırdılar ki biz de onları çok sevip asla yanımızdan ayırmama...

43255

Telefonlar, tabletler… Modern çağda artık bizimle beraber yaşayan, yemek yiyen, uyuyan bir obje haline geldi. Hayatlarımızı o kadar kolaylaştırdılar ki biz de onları çok sevip asla yanımızdan ayırmama kararı aldık. Önceden yakın arkadaşlarımızla sadece buluşma yeri ayarlamak için onlarla telefonla konuşurduk. Uzağımızdakilerle ise uzun telefon konuşmaları yapardık. Şimdi herkesle her an konuşma imkanımız var. Bu da normal olarak yakınlarımızla sürekli iletişimde olma isteği uyandırıyor. Uykudan uyandığımız an ya da kitap okurken ara verdiğimizde hemen telefonumuzu elimize alıp bildirimleri kontrol etme ihtiyacı duyuyoruz.

Bizler teknolojiyi artık benimsemiş olsak da çocuklarımız/torunlarımız teknolojiyi yeni yeni keşfediyor. Biz telefon ekranına dalıp giderken onlar da merak edip orada ne olup bittiği ile ilgilenmeye başlıyor. Bizler radyasyon gibi sebeplerle onları telefonlardan uzak tutmak istesek de çocuklarımız buna karşı çıkıyor. Parkta, okulda kısaca çevresindeki her yerde telefon/tabletlerle oyun oynayan arkadaşlarını görüyorlar.

Oyunlar olmasa onlar telefon ve tabletlerle daha az ilgilenirler, belki de hiç ilgilenmezler. Oyunlar, keşfedilmeyi bekleyen dünyaları ve dikkat çekici grafikleriyle çocuklarımızı içine çekiyor.

Kaba kuvvet, şiddet ve taciz içerikli oyunlar, online oyunlar (internet üzerinden gerçek oyuncularla oynanan oyun türü) çocuklarınızın uzak durması gereken oyun türlerinin en başında geliyor. Online oyunlarda çocuklarınız, karşıdaki kişinin kim olduğunu bilemez. Oyuna birçok katılımcı dahil olacağından çocuklarınızın maruz kalacağı zararlı söylemlere de bir sınırlama getirilemez.

Şimdilerde çocukları en çok cezbeden asıl olay, oyun esnasında çıkan onları kendisine çeken reklamlar. Reklamlarda çocuklarınızı tanıtımı yapılan oyuna çekecek birçok şiddet içeren videolar bulunuyor. Bu nedenle oyun oynadıkları telefon/tabletin sürekli kontrol edilmesi gerekiyor.

Oyunların bütününü olumsuz kategorilerde sınıflandıramayız. Eğitsel, eğlenceli, zeka gelişimi açısından onlara yardımcı olacak birçok oyun da bulunuyor. En çok oynanan zeka geliştiren çocuk oyunlarını sizler için sıraladık. Tabi çocuklarınızı teknolojik aletlerle buluştururken, onlara sınırlı zaman dilimi vermelisiniz. 🙂

TRT Çocuk’un sevilen çizgi dizilerinden Elif’in Düşlerinden Elif, dedesine yardım etmek için, marketin meyve-sebze tezgahını işletiyor. Çocuklar, Elif’le birlikte sağlıklı yiyecekleri, yiyeceklerin besin değerlerini ve neye yaradıklarını öğreniyor.

ekran-alintisi

 

Genç Matematik Kralı, 6 yaş ve üzeri çocuklara uygundur ve matematiği kolay ve esin verici bir biçimde tanıtır. Eğitici gücü, merak uyandırmasında ve matematiği eğlenceli bir bağlama yerleştirmesinde yatıyor. Oyuncular, kendi başlarına düşünmeye ve birçok alanda problem çözerek matematik kavramlarını farklı açılardan görmeye teşvik ediliyor.

genc-matematik

Can ve arkadaşlarını bulmak için bilime ihtiyaçları var. Bulmaca Kulesi’nden çıkarken bilimin temel ilkeleri onlara yardımcı olacak. Suyun kaldırma kuvveti, ağırlık merkezi, yer çekimi veya basit makine mantığı… Kuleden çıkış için biraz bilime, biraz akla ve biraz da cesarete ihtiyacları olacak.

trt

12 oyunu bir arada sunan uygulama, çocukların beyin gelişimine yardımcı olur. Sağ beyin egzersizi, grafiksel sağ beyin çalıştırma için uygun. Beynin gözlem, bilişsel becerisini, konsantrasyon, hafıza, yaratıcılık ve hayal gücünü geliştirir. Beynin ve vücudun yanıt hızını ve koordinasyonunu geliştirir. Hareketli nesneleri gözlemlemek için görsel becerileri çalıştırır. Çocuklar, büyükler, aile ve arkadaşlarla birlikte oynamaya uygundur. Çocukların hafıza kapasitesini ve konsantre olma becerisini geliştirir. Çocukların bilişsel becerilerini geliştirir ve eğitim seviyelerini iyileştirir.

cocuklar-icin-egitici-1

 

Verilen ipucu yardımıyla gizli kelimeyi tahmin etme oyunudur. Önemli olan en kısa sürede adamı asmadan oyunu bitirebilmektir. Her çocuğun mutlaka oynadığı adam asmaca şimdi her yaştan sevenleriyle buluşuyor. Bilen Adam hem kelime haznenizi arttıracak, hem de sıkıldığınız zamanlarda size arkadaş olacak.

skl

Eğlenceli ve eğitici yapbozlar oyunu ile çocuklarınız bu yüksek kalite dizaynlı ve bol animasyonlu cheap generic viagra 100mg yerleştirme yapbozu oynayabilecekler. Çocuklarınız kelime haznelerini, hafızalarını ve bilişsel becerilerini geliştirecekler.

kjhj

In this article