farklı cilt renkli kadınlar

Cilt Alt Tonu Nedir? Nasıl Bulunur?

Genellikle çoğu kişi, ten rengi hakkında bilgi sahibidir. Öte yandan ten rengini özel kılan ise cilt alt tonudur. Makyajdan kıyafete, her şeyi değiştiren cilt alt tonu sayesinde istediğiniz...

40819

Genellikle çoğu kişi, ten rengi hakkında bilgi sahibidir. Öte yandan ten rengini özel kılan ise cilt alt tonudur. Makyajdan kıyafete, her şeyi değiştiren cilt alt tonu sayesinde istediğiniz etkiyi yaratmak mümkün hale gelir. Peki cilt alt tonu nedir? Nasıl bulunur?

Cilt Alt Tonu Nedir?

kadının bileğindeki fondötenler

Cilt alt tonu, cildin altındaki renkleri ifade eden bir olgudur. Ten renginden bağımsız olan cilt alt tonu, hangi renk tonunun sizin için uygun olduğunu gösterir. Dolayısıyla kişiler, aynı ten rengine sahip olsalar bile cilt alt tonları farklı olabilir.

Cilt alt tonu; sıcak, soğuk ve nötr olmak üzere 3’e ayrılır. Sıcak cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmenti sarı, soğuk cilt alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmenti pembe ve nötr alt tonuna sahip kişilerin cilt altındaki pigmenti ise bej olarak karşımıza çıkar.

Cilt alt tonuna uygun seçilen kıyafet, makyaj ve saç rengi ile kişi mükemmel bir imaja sahip olabilir. Örneğin esmer birisi iseniz, sarı saçın yakışmayacağını düşünüyor olabilirsiniz. Öte yandan cilt alt tonunuz için uygun sarıyı tercih edebilir ve böylece istediğiniz sarı saça sahip olabilirsiniz.

Bu noktada dikkat etmeniz gereken cilt alt tonuna uygun renk ve tonları seçmektir. Peki ama cilt alt tonu nasıl bulunur?

Cilt Alt Tonu Nasıl Bulunur?

Cilt alt tonunuzu bulmak için birden fazla yöntem vardır. O halde gelin, cilt alt tonu nasıl bulunur birlikte bakalım.

1. Damar Kontrolü

cilt alt tonu damar testi için bilekler

Cilt alt tonunuzu belirlemek için uygulayabileceğiniz en temel yöntem damar kontrolüdür. Bunun için el bileğinizin iç kısmında bulunan damarların rengini kontrol etmelisiniz. Ancak bu işlemi gün ışığında yapmalısınız. Aksi takdirde sonuç, yanıltıcı olabilir.

Eğer damarlarınız; mavi veya mor ise soğuk alt tona, yeşil ise sıcak alt tona, hem yeşil hem de mavi/mor ise nötr alt tona sahipsiniz demektir.

2. Takı Seçimi

Takı seçimi, cilt alt tonunuzu bulabileceğiniz bir diğer yöntemdir. Bu doğrultuda altın ve gümüş takılardan yararlanabilirsiniz. Eğer altın renkli takılar, cildinizi parlak ve canlı gösteriyorsa sıcak alt tona sahip olduğunuzu gösterir.

Diğer yandan cildinizi daha parlak gösteren gümüş takılar ise soğuk alt tona sahip olduğunuzu söyleyebiliriz. Fakat her iki takıda da aynı etkiyi alıyorsanız, nötr alt tonlusunuz demektir.

3. Beyaz Kağıt ve Tişört Yöntemi

beyaz bluz giyen aynaya bakan asyalı kadın

Beyaz kağıt yöntemi için yüzünüzün yanına beyaz bir kağıdı tutmalısınız. Bu işlemi yaparken ayna karşısında olmalı ve gün ışığının yeterli olduğundan emin olmalısınız. Eğer beyaz kağıt olduğundan daha sarı duruyorsa sıcak alt tona, daha pembe duruyorsa soğuk alt tona sahipsiniz demektir. Ayrıca cilt alt tonunuzu, beyaz kağıt yerine beyaz tişört giyerek de anlayabilirsiniz.

Arcadium AVM olarak bu içeriğimizde cilt alt tonu nedir ve nasıl bulunur sorularını yanıtladık. Siz de cilt alt tonunuzu bulmak için bahsettiğimiz yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Böylece tarzınızı en iyi şekilde ortaya koyabilir ve kendinize en çok yakışan renk tonlarına karar verebilirsiniz.

Cilt alt tonunuzu bulduktan sonra tarzınız için gerekli olan her şeyi Arcadium AVM’deki mağazalardan edinebilirsiniz!

Son olarak diğer yazılarımız için blog sayfamızı ziyaret etmeyi unutmayın!

In this article