2018 Met Gala Etkinliğinden Göz Dolduran Tasarımlar

    Magazin dünyasının vazgeçilmezi olan Met Gala nedir? Daha çok sergi niteliği taşıyan bu Met Gala, kırmızı hali ritüeli ile birbirinden ünlü simaların katıldığı bir aktivite. Her...

7221

 

 

Magazin dünyasının vazgeçilmezi olan Met Gala nedir?

Met Gala

Daha çok sergi niteliği taşıyan bu Met Gala, kırmızı hali ritüeli ile birbirinden ünlü simaların katıldığı bir aktivite. Her yıl Mayıs ayında düzenlenen etkinliğe birbirinden farklı sanatçılart katılıyor ve birbirinden güzel manzaralar ortaya çıkıyor.

Etkinliğin bir diğer bilinen ismi de “Kostüm Enstitüsü”. 1948 yılından beri devam eden etkinliğin asıl amacı Metropolitan Müzesi için bağış toplamak. Ancak oscar gecesi niteliğiyle büyük bir eğlence konseptinde düzenleniyor. Organizasyonun başlıca sponsoru ise Vogue.

Met Gala

Her yıl düzenlenen Met Gala etkinliği, bu yıl ABD’nin New York şehrinde yapıldı. Metropolitan Sanat Müzesi’nin büyük katkıları ile düzenlenen etkinliğinin bu seneki konsepti Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination (Cennetlik Bedenler: Moda ve Katolik Hayal Gücü) olarak ortaya kondu. Gecenin ünlü sunucuları ise Rihanna, Donatella Versace ve Amal Clooney olarak biliniyor.

Rihanna

Kim Kardashian, Kylie Jenner, Uma Thurman, Olivia Munn, Amanda Seyfried, George Clooney, Bella Hadid ve Selena Gömez ise gece boyunca boy gösteren diğer ünlü simalardan birkaçını temsil ediyor.

Met Gala

Peki geceye damgasını vuran tasarımlar neler? İşte şimdi de bu can alıcı sorumuzu cevaplamak istiyoruz! Gecenin favori tasarımları….

 

Asıl Temamız: Dinin Sanata Olan Yansıması

Met Gala

Gece boyunca tüm sanatçıların giymiş olduğu kıyafetler din ile sanatın buluşmasını yansıttı. Sanatçılardan başlanacak olunursa ilk olarak Rihanna’nın gümüş rengi elbisesine değinmek gerek. Rihanna, geceye taş işlemeli mükemmel bir asil elbiseyle katılmayı tercih etti. Papa’dan ilham alınarak dizayn edilen elbise Maison Margiela markasına ait. Christian Louboutin marka ayakkabıları ise elbisesi ile mükemmel bütünlük sağladı.

Met Gala

Rihanna’nın bu ihtişamlı elbisesinin sosyal medyadaki en önemli açıklaması ise kadın erkek eşitliği oldu.

Diğer ünlü isimler ise payetli, straz taşlı ve transparan geçişli elbiseleri ile tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Özellikle Katy Perry isimli ünlünün giydiği kanatlı elbisesi görenleri büyük bir şaşkına uğrattı.

 

 

 

In this article