2017/2018 Sonbahar Kış Trendleri

Her mevsim dolaplara ayrı bir soluk getiren trendleri yaratan özgün tasarımları şık olmak için takip etmek, modanın sıkı bir takipçisi olmak görünümüne dikkat edenler için vazgeçilmezdir. Tamamen yenilikçi...

5910

Her mevsim dolaplara ayrı bir soluk getiren trendleri yaratan özgün tasarımları şık olmak için takip etmek, modanın sıkı bir takipçisi olmak görünümüne dikkat edenler için vazgeçilmezdir. Tamamen yenilikçi ve farklı bir solukla imajların büyüsünü ortaya koyan tasarımlar, iddialı tarzlar ve sıra dışı detaylar ile kendinizi en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.
Her zaman dikkat çekici olmanın sırlarının saklı olduğu güncel modanın tüyoları bu yıl da imajınızı bir adım öne taşıyabilir. Bu yüzden biz de bir mevsim daha yaklaşırken yeni trendler neler oldu, bu sonbahar ve kış mevsimleri için modanın öncüleri nasıl bir çizgi belirdi diye sizin için araştırdık.


Değişen Renkler ve Geçmişten Gelenler

Geçen yıl hükmünü süren pembe renk bu yıl yerini kırmızıya bırakıyor. Giorgio Armani, Versace gibi öncü isimler koleksiyonlarında kırmızya geniş bir yer ayırıyorlar. Havanın soğumasının aksine ortaya çıkan bu canlı ve sıcak renkle birlikte göz alıcı bir cazibenin de etkisi bu yıl hissedilir olacak. Renklerle ilgili hareketlilik kendini palto, kaban ve en çok da kürklerde gösterecek. Rengarenk kürklerle kışlar bu yıl daha sıcak geçecek.

Max Mara Ready To Wear, Fall Winter 2017 Fashion Show in Milan
Max Mara Ready To Wear, Fall Winter 2017 Fashion Show in Milan

70ler ve 90lardan hafif bir rüzgarın estiği 2017/2018 kreasyonunda fitilli kadifeden yapılma takımlara ve geniş vatkalara rastlamak mümkün oluyor. Son yıllarda çokça esen retro havasının her yıl başka bir detayla perçinleniyor olması bu yıl da devam ediyor. Renk renk kadifelerin canlılığı ve rahatlığı takımlara başka bir boyut getirirken geniş vatkaların da gösterişi dikkat çekici tasarımlar arasında yer alıyor.

Kemerler, Botlar ve Çoraplar

Bele vurgu yapılmasından bu yıl da vazgeçmiyor moda dünyası. Feminen detayların etkisini hiçbir zaman hafife almayan moda öncüleri, kemerlere “olmaz olmaz” kombin parçaları olarak tasarımlarında yer veriyorlar. Özellikle Miu Miu ve İsabel Marant neredeyse her parça tasarımlarında kemer kullanmayı ihmal etmemişler.
Geçen yılın kombinlerinde dikkat çeken parçalardan biri de düz ve beyaz botlardı. Bu yıl da Chanel, Saint Lauren gibi öncü isimlerin tasarımlarından anlaşıldığı kadarıyla bot tasarımları yine dikkat çekmeye devam ediyor. Ancak bu kez daha ışıltılı ve göz alıcı olarak… Botlara gelen bu parlak ve gösterişli hava sayesinde dikkat çekmeniz kaçınılmaz oluyor.
File çorapların feminen etkisi bir yana, geçen sene, dolu dolu bir cazibesi de vardı. Çoraplardan hoşlananlar için bu yıl da sevindirici hareketler var. Nina Ricci’den gelen dantel detaylı çoraplar ile Mulberry’nin kabarık ve rengarenk çorapları çorap severler için yine çok özgün ve şık kombinasyonların kapılarını aralıyor.

18383fd1ea7cec3e2e65a0361a735314

Plastikler ve Gelecekten Gelenler

Bu yıl ortaya çıkan plastik hem sıra dışı bir tasarım fikri hem de akılcı bir çözüm olarak modada yerini alıyor. Ayakkabılar, çantalar ve hatta belli başlı aksesuarlarda bile ne kadar işlevsel olduğunu gösteren plastik şimdi de dış giyimde rol oynamak üzere bir kat daha yukarı tırmanıyor. Modern bir çizginin emarelerini taşımasının yanı sıra gerçekten sıcak tutuyor olması moda dahilerinin bizi ne kadar fazla şaşırtabileceğini gösteriyor. Plastik dışında naylonun da artık trençkotlarla sınırlı kalmayacağını görüyoruz. Kabanlarda da görülen naylonu Stella McCarthey podyumuna taşımış olan isimlerden biri.
Moda her zaman çizgileri zorlamasıyla da sevilir. Chanel bu konuda oldukça iddialı bir adım atıyor ve 2017 Sonbahar çizgisini paralel bir evrene taşıyor; metalik renkler ve şaşırtıcı tasarımlarla bir tür gelecek zaman modası yaratıyor. Havalı, kabarık tasarımlara hakim olan metalik renkler bir başka uzay çağının şimdiki zamana yansıması gibi görünüyor.

cbf7ff1230c6a80294b99d0abc11ff8f

In this article