tatile giden aile

8 Maddede Çocukla Tatile Çıkarken Unutulmaması Gerekenler

Tüm yıl çalıştınız ve harika bir tatilin hayalini kurdunuz. Evet, beklediğiniz an geldi! Şimdi tüm yılın yorgunluğunu atacağınız günlere çok yakınsınız. Mükemmel bir tatil elbette paylaşınca güzel! Sevdikleriniz,...

1733

Tüm yıl çalıştınız ve harika bir tatilin hayalini kurdunuz. Evet, beklediğiniz an geldi! Şimdi tüm yılın yorgunluğunu atacağınız günlere çok yakınsınız. Mükemmel bir tatil elbette paylaşınca güzel! Sevdikleriniz, aileniz ile birlikte planlayacağınız tatil sizi çok daha mutlu hissetirecek.

Tabi eğer işin içinde çocuk varsa, hayalinizdeki kusursuz tatil bir kabusa da dönüşebilir!
Tatile çıkmadan önce, sizler için hazırladığımız çocuklu tatilde unutulmaması gerekenler maddelerini adım adım tamamlayın ve tatilinizde olabilecek kötü sürprizleri geride bırakın!

1. Önce Ulaşım: Araba mı? Otobüs mü? Uçak mı?

Tatil rotanıza ulaşmak için çocuk ile rahat bir şekilde seyahat edebilceğiniz bir ulaşım yolu seçmelisiniz. Örneğin çocuklar için uzun otobüs yolculukları genellikle tercih edilmez. Kişisel aracınız bu noktada en iyi seçim olabilir. Uzun bir yolculuk olsa bile aracınızda çocuğunuzu oyalayabilecek oyuncaklar ile sıkıntısız bir yolculuk geçirebilirsiniz.

Eğer hava yolu tercih ederseniz daha kısa sürede ulaşabilir, çocuğunuzun ve sizin yol yorgunluğunu minimum seviyeye indirmiş olursunuz. Uçak yolculuğunda da basınç farkında yaşanabilecek kulak tıkanıklığı sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bunun için uçak iniş ve kalkışlarında bebeklerde emzirme, biberon desteğiyle, daha büyük çocuklarda ise sakız veya atıştırmalıklarla bu durumun önüne geçebilirsiniz.

2. Doğru Güneş Kremi Seçimi

mutlu aile

Bebekler ve çocukların hassas ciltlerinin güneşten zarar görmesini istemeyiz. Bu tam anlamda tatilimizi kabusa çevirebilir! Güneş yanıklarının önüne geçmek için yüksek koruma faktörlü çocuk cildine uygun ürünler tercih etmeliyiz. Ayrıca çok beyaz tenli çocuklar için UV korumalı mayolar da kullanılabilir. Çocuklar uzun saatler güneşe maruz kalacağı için yine UV korumalı şapkalar da işinize yarayabilir.

3. Sivrisinekleri Unutmayalım

Tatil bölgelerinin en temel sorunlarından biri de kanımızı emmek için bekleyen sivrisinekler! Çocuklar için de kaşıntılı, uykusuz geceleri beraberinde getirir. Önlem almak için yanınıza sivrisinek kovucu, doğal içerikli spreylerden alabilirsiniz. Bu doğal içerikli sinek kovucu spreyler genel olarak lavanta yağı, limon çiçeği özleri içeren doğal karşımlardan oluşur ve bebeğinizin cildine zarar vermez.

4. İlk Yardım Kitini Oluşturun

ilk yardım çantası

Büyüklerimizin hep söylediği gibi çocuklar düşe kalka büyür ve biz de tatilde önlemimizi almalıyız. Elbette gittiğiniz tatil merkezinin doktor, hemşire, revir gibi hizmetleri vardır fakat özellikle alerjik çocuklar için ilaç kullanımı oldukça dikkat edilmesi gereken konulardan biridir. Bu sebeple yanınıza varsa çocuğunuzun alerji ilacı, daha önce kullandığınız bir ateş düşürücü, ateş ölçer, pişik kremi, güneş sonrası kremi, yara ve böcek ısırıkları için üretilen iyileştirici balsamlardan almalısınız.

5. Minik Ayaklar Kaymasın

Çocuklar tatilde genellikle havuza girmeyi tercih edeler. Havuzda hijyen faktörlerinin yanı sıra dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli nokta kaygan zemin. Havuz kenarın koşuşturan çocuğunuzda aklınız kalmaması için kaydırmaz tabanlı havuz patiklerinden alabilirsiniz.

6. Biraz da Eğlence: Su Oyuncakları

Siz şezlongda keyif yaparken onlar da oyuncaklarla suda keyifli vakit geçirsin. Çocuğunuzun havuzda ve denizde keyifli vakit geçirmesi için su oyuncakları alabilirsiniz. Şişme deniz yatakları, suda hareket eden balıklar, su topları, kum-kova oyuncakları ve su fışkırtan eğlenceli oyuncakları tercih edebilirsiniz.

7. Yüzme Bilmeyen Çocuklar için Kolluk ve Can Yelekleri

Eğer çocuğunuz küçük ve yüzme bilmiyorsa tatile gitmeden önce kolluk veya can yemeği tercihinizi yapmalısınız. Kolluk ve çocuklara özel can yelekleri farklı fiyat aralığında ve farklı kalitedir. Bu konuda iyi bir araştırma yapıp güvenlik için en iyisini almanızı öneriyoruz.

8. Sudan Çıkma Zamanı: Kurulama Ürünleri

bebek ayağı

Çocuklar için büyük havlular çoğu zaman sıkıntı yaratır. Büyük ve kalın havluları çocuklar kullanmak istemezler. Daha hızlı kuruyan ve hafif olan çift katlı müslin plaj havluları çocuklar için oldukça idealdir. Ayrıca çocuğunuz deniz veya havuzdan çıktığında kucağına su kaçmış olma ihtimaline çocuklara özel kulak temizleme çubuğunuzu yanınıza almanızda fayda var.

Çocuğunuzla tatile çıkmadan önce ihtiyacınız olan her şeyi, Arcadium AVM’de bulabileceğinizi hatırlatalım!

In this article