Mutlaka İzlemeniz Gereken 5 Dijital Platform Dizisi

Son dönemde yıldızı gitgide parlayan dijital platformlar, artık hayatımızın vazgeçilmezi oldular. Özellikle de vaktimizin çoğunu evde geçirdiğimiz günlerde, zamanımızı daha verimli kullanabilmek adına Netflix, BluTV, Amazon Prime, PuhuTV...

6379

Son dönemde yıldızı gitgide parlayan dijital platformlar, artık hayatımızın vazgeçilmezi oldular. Özellikle de vaktimizin çoğunu evde geçirdiğimiz günlerde, zamanımızı daha verimli kullanabilmek adına Netflix, BluTV, Amazon Prime, PuhuTV gibi platformlarda yayınlanan dizi ve filmler resmen imdadımıza yetişiyor.

Dijital platformlarda yayınlanan dizilerin TV’de izlediğimiz yapımlara göre çok daha kısa olması ve bizlere dizi ve filmleri dilediğimiz an istediğimiz yerden izleyebilme fırsatı sunması ise dijital dünyanın en büyük nimetlerinden biri.

Bu yazımızda sizler için gerek kadrosu gerekse de senaryosuyla izleyen herkesi kendine hayran bırakacak, hepsini bir çırpıda bitirebileceğiniz yerli ve yabancı dijital platform dizilerini sıralıyoruz. İşte karşısında zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız, mutlaka izlemeniz gereken 5 yapım!

1. The Handmaid’s Tale

Margaret Atwood’un aynı isimli romanından uyarlanan ABD menşeili dizi The Handmaid’s Tale, özünde bir distopyayı yansıtıyor.

Dizi, bebek doğum oranlarında yaşanan düşüşün en büyük sebebinin kadınların toplumda söz sahibi olmalarına bağlayan muhafazakar bir grubun Amerikan hükümetini devirmesi başlıyor. Ayrıca vurucu ve cesur anlatımı ile de izleyen herkesi ekran başına bağlamayı başarıyor.

İlgi çekici konusu, etkileyici mekan kullanımı ve başarılı oyunculukları ile dikkat çeken The Handmaid’s Tale, 8.5 IMDb puanı ile de başarısını yansıtmış durumda. Henüz 4. sezonuna devam eden diziyi BluTV üzerinden izlemeniz mümkün.

2. Unorthodox

Netflix’in en popüler içeriklerinden biri olan Unorthodox, Deborah Fieldman’in otobiyografik romanı Hasidik Köklerimizin Skandal Rejeksiyonu’ndan uyarlanmış bir mini dizi. İlk sezonu yalnızca 4 bölüm olan Unorthodox, 3 saatlik bir serüven ile izleyenleri ekrana kilitliyor.

Aşırı dindar bir cemaat olan Hasidik Yahudiler arasında büyüyen 19 yaşındaki Etsy Shapiro’nun, merak uyandıran hikayesini konu alan Unorthodox, dram kategorisinde değerlendirilen oldukça sürükleyici bir yapım.

Eğer hafta sonu vaktinizi değerlendirebileceğiniz film tadında, çok uzun olmayan ama etkileyici bir dizi arayışındaysanız Unorthodox’a mutlaka bir şans verin deriz!

3. Bir Başkadır

Netflix’te yayınlanan ve yayına girdiği tarihlerde çok konuşulan dijital platform dizisi Bir Başkadır, kısa sürede popüler olan bir Türk yapımı.

Gündelik hayatımızda sıkça karşılaştığımız farklı yaşam tarzlarını ve karakterleri şahane bir şekilde işlemiş olan Bir Başkadır dizisi, bu kişilerin sahip olduğu ilişkiler zincirini ve sonrasında yaşananları konu ediniyor.

Şimdilik yalnızca bir sezonu yayınlanan dizi, sekiz bölümden oluşuyor. Bir Başkadır’ın izleyenleri düşünmeye sevk eden, her detayı incelikle tasarlanan senaryosu; özgün çekim teknikleri ve kusursuz oyunculukları ile herkesin beğeneceği bir dizi olduğunu söylemek mümkün.

Üstelik her bölümün sonunda duyulan nostaljik müzikleri de izleyenleri bambaşka bir dünyaya götürüyor!

O halde siz de kusursuz yapılan karakter tahlillerinin ve sınıfsal farklılıkların, izleyiciye mükemmel bir şekilde yansıtıldığı Bir Başkadır’a bir şans vermeye ve bu diziyi mutlaka izlenecekler listenize eklemeye ne dersiniz?

4. Umbrella Academy

Netflix orijinal yapımı olan The Umbrella Academy, Gerard Way ve Gabriel Ba’nın aynı isimli çizgi romanından uyarlanan bir Amerikan bilim kurgu dizisidir. Süper kahramanların olduğu bir akademide birbiriyle pek de anlaşamayan bir ailenin hikayesini konu edinen dizi, ailenin zengin bir adam tarafından evlat edinilen olağanüstü güçlere sahip 7 çocuğu etrafında şekilleniyor.

Dramatik ögelerin kusursuz bir şekilde işlendiği Umbrella Academy, yer yer barındırdığı komedi unsurları ile izleyenlerden tam puan alan bir dijital platform dizisi. Eğer sizi ekrana bağlayacak bir dizi arayışındaysanız listenize bu şahane dizi serisini de izlemenizi tavsiye ederiz!

5. Şahsiyet

2018 yapımı Şahsiyet, başrolünde Haluk Bilginer, Cansu Dere, Metin Akdülger gibi başarılı oyuncuların yer aldığı en sevilen dijital platform dizileri arasında yer alıyor.

Yönetmen koltuğunda Onur Saylak’ın oturduğu Şahsiyet dizisi, 47. Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” seçilen Haluk Bilginer’in hayat verdiği Agah Beyoğlu karakterini merkez alıyor.

Agah Beye konulan Alzheimer başlangıcı teşhisi sonrası yaşananlara, oldukça sürükleyici bir biçimde şahit olduğumuz Şahsiyet dizisi, aldığı ödüllerle dünya standartlarını yakalayan, Türk yapımı ilk dijital platform dizilerinden bir tanesi.

Gizem, gerilim ve suç kategorilerinde en çok seyredilen dizilerden biri olan Şahsiyet’i PuhuTV üzerinden izleyebilirsiniz.

İzlerken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız film önerilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Vaktinizi keyif dolu geçirmenizi sağlayacak tüm film ve kitap alışverişleriniz için Arcadium AVM’yi ziyaret etmeyi unutmayın. İyi seyirler!

In this article