ahşap bir masa üzerinde rengarenk ipler ve makas

Kış Aylarında Evde Keyifle Yapabileceğiniz DIY Etkinlikleri

“Do it yourself” veya namıdiğer “kendin yap” etkinlikleri, son dönemlerde ülkemizde sıklıkla duymaya başladığımız aktiviteler haline geldi. Özellikle evde daha fazla vakit geçirdiğimiz kış ayları, böylesine keyifli meşguliyetler...

2961

“Do it yourself” veya namıdiğer “kendin yap” etkinlikleri, son dönemlerde ülkemizde sıklıkla duymaya başladığımız aktiviteler haline geldi. Özellikle evde daha fazla vakit geçirdiğimiz kış ayları, böylesine keyifli meşguliyetler edinmek için harika bir fırsata dönüştü diyebiliriz.

Kişinin hobileri ve ilgi alanlarına göre çeşitlenebilir ve geliştirilebilir olan DIY aktiviteleri, ev yapımı aksesuarların ve araçların popüler kültürde ön plana çıkması ile giderek daha da fazla insan tarafından talep görmekte ve uygulanmaktadır.

Kışa Eğlence Katın: 5 DIY Aktivite Önerisi

Soğuk kış günlerini daha hareketli ve keyifli kılacak kendin yap etkinlik fikirlerini sizler için listeledik. İşte 5 DIY önerisi:

  1. DIY Spa

su ve pembe gül yapraklarıyla doldurulmuş bir küvet ve içinde bir kadınEvde geçirdiğimiz vakit arttıkça, bazı rutin alışkanlıklarımızı eski sıklığında olduğu gibi yerine getiremeyebiliyoruz. Örneğin rahatlamak için sıklıkla tercih edilen masaja veya spaya gitmek bu günlerde biraz zor gelebiliyor. Ancak kendin yap spa etkinliğiyle evinizin konforunda muhteşem bir banyo deneyimi yaşamanız oldukça mümkün.

DIY spa için ihtiyacınız olan şeyler genel olarak, banyo köpüğü, banyo tuzu, sevdiğiniz kokularda aromatik yağlar, biraz müzik ve bir miktar da atıştırmalık. Tüm bu bileşenleri bir araya getirdiğinizde oluşacak ambiyans, dışarıda gitmek isteyebileceğiniz spa merkezlerinden çok daha fazla keyif verecektir. Yorgun ve stresli bir günün ardından sıcak suyun tadını çıkarırken bedenen ve zihnen de rahatlayarak gevşeyebilirsiniz.

  2. DIY Ahşap Boyama

iki adet kahverengi ahşap kutu

Var olan hazır ahşap dekoratif ürünler yerine kendi tasarımlarınızı oluşturmayı hiç düşündünüz mü? Günümüzde, hobi ürünlerine olan ilgi arttıkça pek çok hobi mağazasında boyanmamış hazır ahşap ürünler bulmak da oldukça kolaylaştı.

Tepsiden çerçeveye, kek standından radyoya kadar olan geniş yelpazede ürün seçenekleriyle, istediğiniz renk ve desende daha önce hiç görülmemiş tasarımlar ortaya koymak ahşap boyamadaki en güzel motivasyonlardan bir tanesi. Sizler de dekorasyon konusundaki zevkinizi ve farkınızı birbirinden güzel tasarımlarla ortaya koyabilirsiniz.

  3. DIY Rengarenk Atkılar

kucağında iplerle örgü ören genç bir kadınÖrgü örme eylemine çocukluğumuzdan beri anneanne veya babaannelerimizde muhakkak şahit olmuşuzdur. Dolayısıyla bizler için yeni ve duyulmamış bir aktivite sayılmayabilir. Ancak kış günlerinde zihninizi boşaltacak keyifli bir aktivite ararken el emeği ürünlerle de sevdikleriniz için birer hediye oluşturmak isterseniz örgü örmeyi listenize eklemenizi tavsiye ederiz.

Hiç bilmeyen biri için en kolay başlangıç atkı olacaktır. düz ve aynı desende örerek devam edeceğiniz bir model bile başarılı renk seçimleriyle havalı birer aksesuara dönüşecektir. Üstelik kendinden desenli iplerdeki çeşitlilik sayesinde zengin tonlarda farklı ve özgün atkılar örebilmeniz hiç de zor olmayacaktır.

  4. DIY Dekoratif Tabak Tasarlama

masa üzerinde renkli tabaklar ve kaselerBoyamadan ve yaratıcı tasarımlardan keyif alanları buraya alabiliriz. Düz beyaz porselen veya seramik tabakları ve suplaları evinizin stiline uygun tonlarda boyayabilir ve duvarınıza asabilirsiniz. Dilerseniz takımı bozulmuş ya da tek kalmış kullanılmayan tabaklarınızı da yine aynı şekilde farklı tasarımlarla buluşturabilirsiniz.

Duvarınızın en güzel köşesinde gururla sergileyeceğiniz bu dekoratif tasarımlar evde geçireceğiniz zamanı daha keyifli hale getirecek ve evinize çok hoş bir hava katacaktır.

  5. DIY Kişisel Bakım

aynanın karşısında cilt bakımı yapan bornozlu bir kadınKış ayları saç ve cilt bakımımıza ayrı bir özen göstermemiz gereken dönemlerin başında gelmektedir. Soğuk havanın etkisi saçlarımızı cansızlaştırırken cildimizi de ciddi anlamda kurutmaktadır. Dolayısıyla çoğunlukla evde olmanın rehavetiyle bakım düzenini ihmal etmemekte fayda vardır.

Evde geçirdiğimiz bu günlerde, kişisel bakım için güzellik merkezlerinde tonlarca para harcamak yerine ev rahatlığında doğal malzemelerle keyifli bir bakım rutini oluşturmak en sevdiğiniz kendin yap aktivitelerinden biri olacaktır. Doğallığı güzellikle buluşturmanın olumlu etkilerini ise kısa zamanda hissedeceksiniz.

In this article