Ailecek İzleyebileceğiniz İçinizi Isıtacak 10 Film Önerisi

Bir akşam üzeri, ya da bir hafta sonu ailecek güzel şeyler yapmak istediniz. Hava da çok soğuk olunca canınız hiç mi hiç dışarı çıkmak istemedi. Yapacak hiçbir şey yok...

9735

Bir akşam üzeri, ya da bir hafta sonu ailecek güzel şeyler yapmak istediniz. Hava da çok soğuk olunca canınız hiç mi hiç dışarı çıkmak istemedi. Yapacak hiçbir şey yok diyerek çocuklar, dersine ya da oyununa; siz de temizliğe, televizyona ya da başka bir şeye yöneldiniz. Böylelikle planlarınızdan vazgeçtiniz. Biz de o planlar boşuna gitmesin diye düşündük. 🙂

Ben çocuk filmlerinden hoşlanmam, bana hitap etmez diyorsanız yanılıyorsunuz. Bazı filmler vardır, animasyonları sadece çocukların duygularına yöneliktir. Bazı filmler ise içinde derin duygular saklar ve büyük küçük herkes bu filmlere bayılır.

Biz de aralarında nostaljik filmlerin de olduğu bir liste yaptık. Umarım sizin için bir fikir olur ve çocuklarınızla eğlenceli dakikalar yaşarsınız.

Patlamış mısırlarınızı hazırladıysanız başlıyoruz. 🙂

  1. Charlie’nin Çikolata Fabrikası

     

    Charlie ailesi ile zor bir şekilde geçinen fakir bir çocuktur. Tüm dünya ve Charlie, çikolata fabrikasıyla zengin olmuş Willy Wonka’nın esrarengiz ve yıllardır kapalı olan fabrikasını merak etmektedir. Ama bir gün Willy Wonka 5 çikolata ambalajının altına altın bilet saklamıştır. Altın biletleri bulan 5 çocuk fabrikaya girme hakkına sahip olacak ve içlerinden biri hayallerinin ötesinde bir dünyaya kavuşacaktır. Ve Charlie ise çikolata alamayacak kadar fakir olmalarına rağmen o fabrikaya girmek için elinden geleni yapacaktır.

    edf0eb6f-eb54-4c2a-8bec-722ebcb65e45

  2. Zootropolis: Hayvanlar Şehri

    Zootopia, hayvanların bir arada yaşadığı çok büyük bir şehirdir. Bu şehirde yaşayan bir tavşan olan Judy Hopps polis teşkilatına yeni yazılmıştır. Nick adlı tilki ise küçük dolandırıcılık işleri yaparak köşeyi dönmeyi hedeflemektedir. Bir gün Nick, işlemediği bir suçla itham edilir. Nick adını temize çıkarmak, Judy de davayı çözmek için daha önceden hiç tahmin edemeyecekleri bir işbirliği yapmak zorunda kalırlar.

    zootopia

  3. Buz Devri: Bir Yılbaşı Macerası

    Sid, kazayla Manny’nin yadigar Yeniyıl taşını kırar ve Noel Baba’nın yaramazlar listesine girer. Bu yanlışlığı düzeltmek için de Kuzey Kutbu’na gitmeye karar verir, ama her şey daha kötüye gider. Şimdi her şeyi düzeltmek ve tüm dünyanın Yeni Yıl’ını kurtarmak Manny’nin ve onun tarih öncesi ekibinin elindedir.28b72e7a-f25b-448f-bb1b-3946d3efe1e7

  4. Müthiş Dadı

    Daniel Hillard (Robin Williams) sıradan bir baba değildir. Eski karısının (Sally Field) evde bir bakıcıya ihtiyacı olduğunu öğrenince hemen bu iş için başvurur. Mükemmel peruğu, birazcık makyaj ve bütün durumlara elverişli elbisesi ile Mrs. Doubtfire kendini işine adamış İngiliz bir bakıcı olarak hemen işe alınır. Ve tüm alesiyle yepyeni bir hayat yaratır. Şok edici, neşeli ve çoğu zaman dokunaklı olan bu filmi Robin Williams tekrar tekrar seyredilmesini sağlıyor.

    o-mrs-doubtfire-cast-facebook

  5. Yukarı Bak

    Çocuklukta bir rastlantı eseri yolları kesişen iki çocuk, yıllarca sürecek tatlı ve dokunaklı bir hikayenin başkahramanlarıdır. Maceracı doğan ve hayattaki her şeye dair çocuksu saf meraklar barındıran Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir. Carl ise sessizliği ve dinginliğiyle örttüğü maceraperestliği ve kocaman kalbiyle Ellie’nin tek isteğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır… Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiğinden kalan tek şeyi, bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur.

    6948173-disney-up-movie

  6. Evde Tek Başına

     

    Ailesinden nefret eden Kevin aldığı ceza üzerine geceyi çatıkatında geçirir yalnız ertesi gün uyandığında ailesinin evde olmadığını, tatile giderken onu unuttuklarını farkeder. Başta panikleyen Kevin bunun fırsat olduğunu çok geçmeden anlar ve yalnızlığın tadını çıkarmaya başlar. Eve gözlerini dikmiş olan 2 hırsızı evden uzaklaştırmak artık Kevin’a düşmüştür…d84b4cc0473f7fa7c9ad5307938d2e21

  7. Tavuklar Firarda

    Bir çiftlikte yaşayan Bay Tweedy ve karısının başları tavuklarıyla derttedir. Kümeslerinde yaşayan onlarca tavuktan dördü Ginger, Bunty, Fowler ve Babs her ne pahasına olursa olsun tel örgüleri aşıp kümeslerinden kaçmaya çalışmaktadırlar. Tweedy’ler kümesten firar eden tavuklar için ‘kızartma’ cezası uygulasalar da bu ceza dört tavuk için yıldırıcı olmayacaktır. Umutsuzca planlar yapan dörtlü başta olmak üzere tüm kümesin kaderi Rocky isimli karizmatik horozun gelişiyle birlikte değişecektir!

    film__2768-chicken-run-hi_res-08ce45db

  8. Jumanji

    26 yıl boyunca bir oyunun içinde tıkılı kalan Alan Parrish (Robin Williams), iki çocuğun oyunu yeniden oynamasıyla gerçek hayata geri dönüyor. Ancak onunla birlikte egzotik ve vahşi hayvanlar da gerçek hayata geliyorlar. Alan, şehri kurtarmak zorundadır, bunun için de oyunu en son onunla oynayan eski arkadaşı Sarah Whittle’ın (Bonnie Hunt) yardımına ihtiyacı vardır.

    jumanji-show-detail

  9. VOL-I

    Günümüzden çok uzak bir gelecekte geçen filmde, insanoğlu aşırı kirlenme sebebiyle Dünya’yı terk edip başka bir gezegende yaşamaya başlamıştır. Çöplerle çevrili dünyayı temizleme görevi sevimli bir robota, Vol.i’ye verilir. İnsanoğlunun bıraktığı çöplerden kendine yeni bir dünya yaratan yalnız Vol.i’nin yalnızlığı, başka bir robot olan Eve’nın gelmesiyle son bulur. İki sevimli robotun arasında filizlenen dokunaklı ilişki türlü zorluklara rağmen direnmeye ve ayakta kalmaya çalışır.

    233103

  10.  Umudunu Kaybetme 

     

    Umudunu Kaybetme’de, Chris Gardner iki yakasını bir araya getirmeye çalışan bir aile babasıdır. Ailesini ayakta tutmak için cesurca çabalamasına rağmen, maddi zorlukların yarattığı sürekli baskı altında direncini kaybetmek üzeredir. Artık dayanamayacağını anlayınca, istemeye istemeye evi terk eder… Artık bekar bir baba olan Chris, yılmadan, bildiği tüm satış becerilerini kullanarak daha iyi kazandıran bir işin peşine düşer. Prestijli bir borsa şirketinde stajyerlik bulur ve ücret almasa da programın sonunda iş ve parlak bir gelecek elde edeceğini umarak kabul eder. PK-13 [DF-01287] - Jaden Christopher Syre Smith (left) and Will Smith star in Columbia PicturesÕ drama The Pursuit of Happyness. Photo Credit: Zade Rosenthal

Siz de izlediğiniz güzel filmleri facebook blog paylaşımımızın altına yazıp, bizlerle paylaşabilirsiniz. Böylece güzel filmler aramızda yayılmış olur. 🙂

In this article