Dekorasyonda Afrika Esintisi: 2016 Yaz Modası

Son yıllarında modayı etkisi altına alan leopar desenleri, günlük hayatımızda sıkça karşımıza çıkıyor. Ayakkabı, çanta, bikini, güneş gözlükleri… Modaya dair ne varsa onun bir de leopar deseniyle kaplanmış...

4769

Son yıllarında modayı etkisi altına alan leopar desenleri, günlük hayatımızda sıkça karşımıza çıkıyor. Ayakkabı, çanta, bikini, güneş gözlükleri… Modaya dair ne varsa onun bir de leopar deseniyle kaplanmış olanı mevcut. 2016 yazında ise bu Afrika tarzı fikirler ev dekorasyonuna yansıdı. Ama sadece leopar deseniyle sınırlı değil. Şimdi Afrika dekolarlarıyla bize ilham verecek birkaç dekorasyon fikrine göz atalım.

Afrika’nın Canlı Ruhunu Evinizde Yaşatın

   Afrika dekor odalara, dinamik, yaratıcı ve egzotik bir görünüm veriyor. Afrika tarzı dekorlar diğer dekorların yanı sıra organik ve sürdürülebilir malzemelerden tasarlandığı için de tercih ediliyor. Ürünler genelde sedir, abanoz veya Afrika maunu gibi ağaçlardan tasarlanıyor. Özellikle toprak tonlarının daha çok kullanıldığı ahşap ürünlerle evinizde Afrika’nın heyecan verici atmosferini yaşatabilirsiniz. Afrikalı go to trycheapviagra.com insanların heykeleri ve hayvan heykellerini dekorasyon aksesuarı olarak kullanarak atmosferi güçlendirebilirsiniz. Rattan ve hasırlar, rafya dokular da dekorasyonda kullanılabilir. Yatak odası dekorasyonu için birkaç pratik uygulama yapabilirsiniz. Yatak odanızda kullanacağınız bir tül cibinlik ve bunun yanında kullanacağınız hayvan derisi baskılı bir halı ile birkaç obje istediğiniz etkiyi fazlasıyla oluşturmanızı sağlayacaktır. Cibinlikler ve desenler yatak odasında inanılmaz etkili olacak renklerde doğru seçildiğinde dekorasyonunuz tamamlanacaktır.

 

5-Buffalo-Valley

İlhamını Afrika Renklerinden Alan Tonlar…

Evini sıra dışı dokularla dizayn etmek isteyenler, Afrika’ya özgü renk tonlarını tercih edebilir. Safari tarzı dekorasyon belirli renklerin hakimiyetine dayanır. Açıktan koyuya tüm kahve tonları, haki gibi toprak ve yeşil karışımları, siyah, fildişi, rafya, abanoz, devetüyü, vizon renkleri ve benzer renkler bu dekorasyon için kullanılır. Daha sıcak bir görünüme ulaşabilmek için biraz da sıcak renkler olan kiremit rengi, kırmızı, sarı, altın, koyu kahve, pas, turuncu ve hardal renkleri kullanılır. Bej tonlarını kullanacağınız duvar kağıtlarıyla Afrika temalarını evinize taşıyabilirsiniz.

1168

Etnik Dekorlarla Salonlarınızı Hareketlendirin…

Maskelerin tarihi Afrika’da paleolitik çağa kadar uzanır. Afrika kültüründe büyük bir öneme sahip olan maskeler genelde mitolijik inançların, ataların, tanrıların yansıması olarak kabul edilir. Eğer farklı kültürlere ilgi duyuyorsanız Afrika tarzı mask’lar tam size göre. Mindi gibi sert dokulu ağaçlardan yapılan masklar, el oyması ile şekillendiriliyor. Maskların yanı sıra Ahşap hayvan figürleri, ahşap biblolar ahşap geometrik şekiller, dekorasyonunuzda sizlere yardımcı olacak objelerin başında gelir.

 

eclectic-living-room

Afrika’nın Safari Heyecanı Mobilyalara Ulaştı

Dekorasyonda hayvan desenlerini kullanmak, moda dünyasını etkisi altına aldığı kadar dekorasyon alanını da etkiledi demiştik. Siz de koltuklarınızda, halılarınızda safari hayvanlarının desenlerini kullanabilirsiniz. İsterseniz Afrika kabilelerine özgü dekorlarla salonlarınızı canlandırabilirsiniz. Dekorasyonda siyah beyaz zebra desenleri,değişik renklerde hayvan postları sade, şık ama sıcak bir hava veriyor. Evin her odasında kullanabiliyoruz. Bazen bir puf, bazen bir halı şeklinde. Baskı, dokuma, pelur gibi dokularla yapılan hayvan postları da eve egzotik bir hava katıyor. Modern tarzda döşenmiş bir mekana hayvan postu uydurmak istiyorsanız ve klasik çizgilerden uzak duruyorsanız  zebra desenli hayvan postlarını kullanabilirsiniz. Siyah beyaz dekorasyonda, zebra desenleriyle dokunmuş bir halı çok yakışır.

african-style-interior-home-10

 

 

 

 

 

 

In this article