bir arada bulunan et salata nugget dondurma

Çayyolu’nda Ne Yenir? 7 Farklı Lezzet Noktası

Günümüzde Ankara’nın en lüks semtlerinden bir tanesi olan Çayyolu, sakin ve huzurlu bir şehir hayatı ile karşımıza çıkıyor. Her ne kadar Kızılay’a birazcık uzak kalsa da, Çayyolu’nda da...

2516

Günümüzde Ankara’nın en lüks semtlerinden bir tanesi olan Çayyolu, sakin ve huzurlu bir şehir hayatı ile karşımıza çıkıyor. Her ne kadar Kızılay’a birazcık uzak kalsa da, Çayyolu’nda da farklı pek çok seçeneğe ulaşmak mümkün. Bu doğrultuda damak tadınıza uygun yemekler bulabileceğiniz birbirinden leziz mekanlar olduğunu da belirtelim.

Peki Çayyolu’nda ne yenir? Hangi yemek nerede yenir? İşte birbirinden enfes 7 farklı lezzet noktası!

1. Zeynel Muhallebicisi

zeynel muhallebicisi logo

Yaklaşık bir asırdır ağızlarımızı tatlandıran Zeynel Muhallebicisi, ilk olarak geleneksel sütlü tatlı çeşitleri ve dondurmaları ile kendini göstermiştir. Yıllardır kalitesini bozmadan ilerleyen Zeynel Muhallebicisi, aynı zamanda yenilikleri de takip ederek sürekli kendini geliştiren bir marka olmuştur.

Kendisine has ürünler arasında yer alan; süt pembe, cevizname ve lezzet sefası ile anın tadını çıkarabilir ve eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Ayrıca sadece tatlıları için değil aynı zamanda birbirinden lezzetli yemekleri için de tercih edebileceğiniz harika bir seçenektir.

2. Tavuk Dünyası

tavuk dünyası logo

Çeşitli soslar ve baharatlar kullanarak, bir tavuğu en leziz haliyle sunan Tavuk Dünyası; farklı tatları bulabileceğiniz harika bir lezzet noktası olarak karşımıza çıkıyor. Şefin Özel Soslu Tavuğu, Cafe De Paris Soslu Tavuk veya Barbekü Soslu Tavuk… Tavuk Dünyası’nda sunulan lezzetlerden yalnızca birkaçı!

Ayrıca Uluslararası Lezzet Enstitüsü tarafından Üstün Lezzet Ödülü’ne layık görülen Tavuk Dünyası, dünya mutfaklarını harmanlayarak şık bir sunum hazırlamaya özen gösteriyor. Eğer canınız farklı tatta bir tavuk yemek isterse Tavuk Dünyası’nı tercih edebilir, son derece enfes beyaz etin keyfini çıkarabilirsiniz.

3. Tarihi Ankara Dönercisi

tarihi ankara dönercisi logo

Eğer sokak lezzetlerinden hoşlanan birisi iseniz Tarihi Ankara Dönercisi tam da size göre! Bu noktada, Türk damak tadına uygun, tavuk veya et dönerden istediğinizi tercih edebilirsiniz. Pilav üstü döner, dürüm döner, ekmek arası döner veya beyti döner gibi farklı seçenekler sunan Tarihi Ankara Dönercisi ile lezzetli bir döner yemeye hazır olun!

4. Hmbrgr

hmbrgr logo

Anne hamburgeri anlayışı ile hareket eden Hmbrgr, birinci kalitede tercih ettiği doğal malzemeler ile size enfes bir hamburger deneyimi yaşatmayı amaçlıyor. Sıradan fast-food restoranlarına kıyasla orijinal ev yapımı burgerler ile hazırlanan hamburgerler, ek olarak vegan seçeneklere de sahip.

5 Şiş House

şiş house logo

Geleneksel lezzeti, modern bir ortam ile buluşturan Şiş House, yalnızca şiş ürünlere ağırlık veriyor. Böylece en lezzetli tavuk şişi, kuzu şişi ve hatta şaşlığı yiyebileceğiniz bir adres olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca bol köpüklü yayık ayranı ile geleneksel Türk damak tadını sizlerle buluşturuyor.

Eğer siz de şiş kültürünü daha yakında keşfetmek isterseniz Şiş House’u tercih edebilir, enfes şiş ürünleri ile keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

6. KFC

kfc yeni logo

Dünyanın en bilinen tavuk restoran zinciri olan KFC, gizli tarifi ile adeta bambaşka bir tat deneyimi sunuyor. Kentucky Fried Chicken veya kısaca “KFC” olarak bilinen bu zincir restoran; tavuk kızartması, tavuk burger, salata ve sandviç gibi farklı ürün yelpazesine sahip.

Taptaze tavuk etlerini, çeşitli baharatlar ile harmanlayan KFC; özellikle baharat severler için ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

7. İl Pazzi

il pazzi logo

Pizza, makarna veya salata… Eğer İtalyan mutfağını seven birisi iseniz, İl Pazzi tam da size göre bir seçenek diyebiliriz! Birbirinden lezzetli yemekleri bulabileceğiniz İl Pazzi’de, lezzetli bir öğünün keyfini çıkarabilir, damak tadınıza uygun seçimler yapabilirsiniz.

Arcadium AVM olarak bu içeriğimizde Çayyolu’nda bulunan 7 farklı lezzet noktasına değindik. Bu noktada belirttiğimiz restoranların Arcadium Mutfak bünyesinde bulunduğunu da belirtmek isteriz.

Siz de Arcadium AVM’yi ziyaret edebilir ve yukarıdaki lezzet noktalarından dilediğinizi tercih ederek keyifli bir yemek yiyebilirsiniz!

In this article